صادرات ۱۵۰ میلیون دلاری صنایع آرایشی و بهداشتی رقابت بیش از ۱۵ هزار فرهنگی برای اعزام به مدارس خارج از کشور تمدید مهلت ثبت‌نام در آزمون‌ ورودی مدارس استعداد درخشان و نمونه دولتی نشانه‌های جدید هشداردهنده زوال عقل در سالمندان کشف معادن هخامنشی در آبدانان استان ایلام اتصال برق و انتشار دود در بخش CCU بیمارستان شادگان (۲۲ فروردین ۱۴۰۴) پارکینسون، لرزش بی‌امان، درد بی‌درمان| درباره بیماری مرموز «فلج لرزان» چه می‌دانید؟ صاعقه در کردستان ۲ قربانی گرفت (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) هشدار وزارت بهداشت : ۶۰ درصد فوتی‌های تصادفات زیر ۳۰ سال هستند تولید روزانه ۵۵ هزار تن زباله در کشور دستگیری عاملان قتل خانوادگی در فردوسیه شهریار (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) ارتباط پیشرفت سرطان پستان با مصرف روغن‌های پخت‌وپز استفاده بیش از حد از وسایل دیجیتال باعث اختلال خواب و افسردگی می‌شود راز «چاه شدادی» در معدن فیروزه نیشابور | نخستین بازخوانی یک گزارش دست‌اول از ۱۳۰ سال پیش سیر تا پیاز ورود به طبیعت در فصل بهار | چند واحد طبیعت گردی یادگاری‌های جدید روی آثار باستانی! عظیمی‌راد: پرونده تاثیر قطعی معدل در کنکور سراسری، به نفع کنکوری‌ها بسته شد بهترین زمان غذا خوردن برای ورزش؛ قبل، حین یا بعد؟ مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی واریز شد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) پاسخ‌های رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد به مشکلات مردمی | از تبانی پزشک و آزمایشگاه تا زمان ویزیت هر بیمار کاهش ۳۰ درصدی بارش‌ها در ۱۸ استان کشور نسبت به آمار بلند مدت رمزگشایی از ۴۰۰ فقره سرقت توسط پلیس مشهد | دستگیری سارقان بام بازار‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | احتمال انتقال هوای غبارآلود از ترکمنستان طی روز جمعه باقلا برای چه افرادی مضر است؟ دم‌نوش‌ها و نوشیدنی‌های گیاهی عالی برای هر زمان از روز بازنشستگان تأمین اجتماعی: شرایط دریافت وام ۵۰ میلیون تومانی را تسهیل کنید آیا گلودرد مداوم نشانه ابتلا به سرطان است؟ پیش‌بینی هواشناسی کشور (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | ۲ سامانه بارشی در راه ایران خوردنی‌هایی که به کاهش آلرژی کمک می‌کنند افزایش عجیب اضافه‌وزن و چاقی در کشور امروز، آخرین مهلت ثبت‌نام نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۴ | غیرقابل تمدید (۲۱ فروردین)
سرخط خبرها

تور آتش فشان گردی در جزیره لاپالما

  • کد خبر: ۹۳۵۸۴
  • ۰۶ دی ۱۴۰۰ - ۱۵:۰۰
تور آتش فشان گردی در جزیره لاپالما
آتش فشان جزیره لاپالما بعد از ۳ ماه پایان گرفت و چه در زمان فوران و چه اکنون، مقصد گردشگران شده است.

الهام حبشی | شهرآرانیوز؛ خیلی از ما شاید تنها کوه آتش فشانی که از نزدیک دیده ایم، کوه گِلی دست سازی بوده که در دوره راهنمایی ساختیم و با مقداری سرکه و جوش شیرین فعالش کردیم.

آتش فشان‌های فعال یکی از آن بی نهایت مواردی هستند که من و شمای امروزی، تنها تصویرشان را در داخل کتاب‌های درسی مان دیده ایم و گدازه‌های سرخ و شراره‌های درخشانشان را در تلویزیون و صفحات مجازی. اما ساکنان جزایر قناری اسپانیا، فواره زدن آتش از دل زمین را به چشم خود دیده اند؛ جاری شدن رودخانه‌های جهنم از دهانه کوه و بلعیده شدن خانه هایشان. پدیده‌ای که در همه این مدت تصاویر آن مدام در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شد. آخرین باری که کوه آتش فشان کومبره ویه خا جزیره لاپالما خودی نشان داده بود، به سال ۱۹۷۱ بازمی گردد. ۵۱ سال سکوت و حالا ۳ ماه خشم و آتش و زلزله بی امان. آتش فشان کومبره ویه خا خساراتی گسترده را روی دست جزایر قناری گذاشته است.

خساراتی که با یک حساب سرانگشتی و حدودی مقامات محلی منطقه لاپالما اسپانیا به عددی فراتر از ۹۰۰ میلیون یورو خواهد رسید. در این ۳ ماه منحوس چیزی نزدیک ۱۴۰۰ تا ۲۷۰۰ خانه، کلیسا و مدرسه تخریب شده یا خسارت شدید دیده اند و تقریبا ۸۰۰ هکتار زمین و ارز کشاورزی در این محدوده به خاکستر تبدیل شده اند. زمین‌های مرغوب کشاورزی که امروز زیر گوگرد و گدازه‌های سرخ، تصویر سبز رنگ جزایر قناری را به سیاه و خاکستری تغییر داده اند. بیش از ۷ هزار نفر در این منطقه خانه هایشان را، دار و ندارشان را زیر لایه ضخیم سیاه رنگ گوگرد رها کرده اند و به انتظار اتمام فاجعه هستند.

نخست وزیر اسپانیا، پدرو سانچز که از ابتدای فعالیت آتش فشان لاپالما بار‌ها به این جزیره سر زده است، نوید بازسازی جزیره را داده و قرار است مجتمع‌هایی برای ساکن کردن بی خانمان‌ها خریداری کنند. جزایر قناری عنوان آشنایی برای جهان گردان است؛ برای توریست‌هایی که از سراسر جهان در این جزیره گرد هم می‌آیند و ایام فراغت خود را در هوای معتدل آن سپری می‌کنند. حالا ۱۰ روز است که کوه آتش فشان کومبره ویه خا آرام گرفته است. پدرو سانچز این موهبت را بهترین هدیه کریسمس به اسپانیایی‌ها توصیف کرده است.

اگر سکوت و آرامش کوه ادامه داشته باشد، نهاد‌های عمومی، تعمیر و بازسازی مناطق خسارت دیده را آغاز خواهند کرد. با این حال، داستان فعال شدن کوه آتش فشان جزایر قناری، نه تنها موجوب کاهش سفر مسافران به این جزیره افسانه‌ای نشده که افزایش هم داشته است. بله ماجراجویان بسیاری هستند که نمی‌خواهند، تنها تجربه شان از واژه آتش فشان، کوه دست ساز دوره مدرسه شان باشد و عکس و فیلم‌های بی جانِ از راه دور. کسانی که از ۳ ماه فعالیت کوه آتش فشان جزایر قناری نهایت استفاده را برده اند، هتل‌ها و مسافرخانه‌های این منطقه را تا چند ماه بعدش، پیش پیش رزرو کرده اند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->